Често Задавани Въпроси

При всеки прагът на болка е различен и затова избягваме да правим обобщение. Също така, нивото на търпимост зависи и от физическото състояние на клиента.

Сред най-болезнените места за татуиране са ребрата, главата, вътрешната част на бедрата, глезените и китките.

Записването на час става на място в студиото, срещу оставяне на депозит, който после се приспада от цената и който гарантира запазения час. Ако клиентът няма възможност да дойде на място до студиото и консултацията се проведе онлайн или по телефона, трябва да изпрати депозита си чрез ПейПал или Револют.

*Клиентът е длъжен да уведоми студиото за промени в часа или датата на записване в срок от 48 часа. В противен случай, студиото не връща депозит. Депозитът е валиден 6 месеца.

Не, консултацията при нас е безплатна. Целта е да се запознаем с идеята на клиента, да видим референции и да уточним всички варианти и детайли, като място, размер и т.н.

Да, предлагаме подаръчни ваучери, като стойността им се определя от клиентите. Валидността им е 6 месеца от датата на закупуване.

Не, за момента правим само и единствено перманентни татуировки.

В следващите редове, ще отговорим на всички въпроси, свързани с оздравителния процес на новата татуировка.


Грижата за татуировката е 50% от добрия й вид в бъдеще. Всеки татуист има различно виждане. Ние препоръчваме следните стъпки:


Когато татуировката Ви е напълно готова, татуистът ще покрие зоната с фолио. Премахнете го до 3-4 часа по-късно или когато се приберете вкъщи. След като веднъж сте махнали фолиото, не го поставяйте отново!


След като махнете фолиото, идва ред на измиването на новия татус. Използвайте антибактериален сапун (Dove/ бебешки). Насапунисайте ръцете си с хладка вода и внимателно измийте цялата татуировка, докато не падне всичко излишно (лимфа, кръв, мастило).


Подсушете зоната внимателно, като леко попивате с чиста кърпа или кухненска хартия. Оставете кожата да изсъхне и да диша за около 10-15 минути. Не трийте/чешете/търкайте татуировката! Ще я раздразните!


Нанесете крем (Easy Tattoo/ Bepanthen) върху татуираната зона. Не слагайте прекалено много, ако покриете татуировката с по-плътен слой, кожата не може да диша! Ако сте сложили прекалено много крем, попийте го.


(Ние препоръчваме козметика, специално разработена за тату индустрията. Крем ‘‘Easy Tattoo‘‘ може да откриете на място в студиото. За нас, той е най-добрата опция на пазара и действа най-добре на новата татуировка.)

Повтаряйте процедурата 3-4 пъти дневно (Това, разбира се, зависи от типа кожа. Ако татуировката е суха, намажете пак.)

Най-важната част от оздравителния процес е мазането и хидратирането на новата татуировка с цел нейното пълно възстановяване. Не бива да допускате татуираната зона да се изсушава, защото това може да повлияе на нейния вид.
 В никакъв случай не сваляйте коричките, защото може да се отрази на мастилото в кожата и то да падне. При добра грижа, коричките трябва да са с размер на кокосови стърготини и да падат сами при ежедневното мазане и миене на татуировката.


*Ако не сте се грижили за татуировката, както подобава, може да бъдете таксувани за повтаряне.


*По време на оздравителния процес не киснете татуировката във вода за дълго време. Взимайте душ, вместо вана. Не използвайте басейни и не плувайте. Не използвайте сауни, парни бани,изкуствен тен. Пазете от пряка слънчева светлина, докато не заздравее напълно. След като заздравее, винаги използвайте слънцезащитен крем. Избягвайте спортуване и голяма физическа натовареност.

В зависимост от вида на проекта, цената може да варира.

  1. Работим с минимум от 90 лв., който важи за всички малки проекти в размер около 5 см. (например буква, сърце, малък стилизиран символ и т.н.).
  2. За по-големите проекти, цената е на сесия. Една сесия трае около 3 часа и цената е 350лв. Обикновено това са проекти, които изискват няколко сесии, като гръб, цял крак/ръка и т.н.
  3. В случаи в които проектите отнемат време до 3 часа, се определя цена за целия проект.

! Ориентировъчна цена можем да дадем само и единствено след консултация на място с клиента. Целта на консултацията е да обсъдим прооекта и детайлите, както и да вземем и определим размер и място. Времето, прекарано на стола, зависи от стила на проекта, техниката на работа, от кожата и физическото състояние на клиента. Всеки проект е уникален и изисква различно технологично време и консултация за коректно определяне на цената. !